Categorieën

Leveranciers

Fabrikanten

Nieuwsbrief

Belastingen en douane

Goederen ontvangen uit het buitenland

Online aankopen van goederen buiten de Europese Unie
 
Als u goederen voor persoonlijk gebruik buiten de Europese Unie bestelt, waaronder aankopen via internet, of als u goederen koopt wanneer u in het buitenland bent en deze naar uw thuisadres laat sturen, zijn mogelijk douaneheffingen, accijnsheffingen en/of invoerbelastingen verschuldigd.
Wanneer u online goederen koopt, moet u altijd controleren of ze van buiten het douanegebied van de Europese Unie naar uw thuisadres verzonden worden. U moet zich er van bewust zijn dat u mogelijk taksen en heffingen moet betalen bij de levering, bovenop de aankoopprijs die u aan de internethandelaar betaald hebt.
Afhankelijk van de waarde van de goederen die u importeert en het land van bestemming, zult u heffingen en taksen moeten betalen. Het onderstaande voorbeeld is louter illustratief:
 
 
Waarde van de goederen Welke en hoeveel belastingen moet ik betalen?
Minder dan 22 EUR Geen heffingen, taksen of andere douanekosten, tenzij de goederen onderworpen zijn aan accijnsheffingen
22 - 150 EUR Taksen en landspecifieke douanekosten
Meer dan 150 EUR Heffingen, taksen en landspecifieke douanekosten
 
 
Over het algemeen moet u lokale BTW/GST betalen op goederen en diensten aangekocht en geïmporteerd van landen buiten de Europese Unie.